top of page
ulricehamns-golfklubb_borja-spela-golf-gront-kort.jpg

BÖRJA SPELA GOLF TA GRÖNT KORT

VANLIGA FRÅGOR

 • Är det svårt att spela golf?
  Nej, inte speciellt. De allra flesta personer, ung som gammal, kan lära sig spela golf. Man kan börja med golf från 7-årsåldern men även som pensionär. Kan du gå en runda i skogen så orkar du spela golf. Golf är en social sport. För de flesta spelarna är inte resultatet det viktigaste. Sen är det klart, vill man bli duktig så kan man lägga ner hur mycket tid som helst. Börja med Grönt kort Klubben anordnar Grönt kort-utbildningar till en kostnad av 2995 ink. teorimaterial. På kursen går vår tränare igenom de viktigaste grundslagen och reglerna. Du får träna och få tips och råd hur du ska göra. Teori och golfvett ingår också i utbildningen. Du behöver inte avlägga något teoriprov utan kan testa dina regelkunskaper med inloggningskod på webben. Bli sedan medlem För att spela på en golfbana måste du vara medlem i någon klubb. Att anlägga och sköta en golfbana kostar mycket pengar. Det finns många anställda som sköter banan för att du ska kunna spela golf. Golfklubben behöver intäkter för att driva denna verksamhet. När du är medlem så får man även en försäkring genom Svenska Golfförbundet. Klubben betalar även en årlig avgift till Golfförbundet för att utveckla och driva bokningssystem och annan verksamhet. Lär dig mer på banan Med Grönt kort och medlemskap har du rätt att gå ut på banan, men det måste till en början ske tillsammans med någon som har högst 36 i hcp. Själv börjar du på hcp 54, och när du kommit ner till hcp 36 upphör regeln att gälla. Kontakta vårt kansli om du inte har någon att spela med. På vår teknikbana och på vår drivingrange kan du träna när du vill.
 • Det här med handikapp, är inte det krångligt?"
  I början kan det tyckas vara lite krångligt. Men handikappsystemet är ett väldigt bra sätt att vägleda och sporra spelaren. I de flesta tävlingar så använder man sitt handikapp för att kunna tävla på lika villkor mellan olika duktiga spelare. Om man inte vill räkna handikapp för hand finns det nuförtiden gott om hjälpmedel i mobilen och på datorn.
 • Är det dyrt att vara medlem?
  Det beror på vad du jämför med. För en med fullvärdigt medlemskap kostar det cirka 400 kr i månaden. Då får du spela hur mycket golf du vill när banan är öppen. Spelar du två gånger i veckan mellan april och oktober blir detta 80 kr per gång. Då får du dessutom motion och en trevlig stund med några kompisar. Som ny medlem får du reducerad avgift första året om du inte varit medlem hos oss det senaste året. För dem som inte fyllt 22 år är avgifterna mycket förmånliga. Se vår prislista under medlem för detaljer. Hör av dig till kansliet om du har några frågor.
 • Är utrustningen dyr?
  Det beror på. Som nybörjare behöver man inte alla sorters klubbor. Man kan börja enkelt och sen uppgradera efter hand. Gå in till vår golfshop så hjälper de dig med en bra start.
 • Måste jag ha speciella kläder på mig?
  Nej! Använd kläder som du tycker är bekväma. De speciella golfkläder som finns är kanske lite mer anpassade för golfspel, men funktion är viktigare än mode.
 • Är det inte svårt med alla regler?
  Det finns ett par grundläggande regler man måste följa, men dessa är inte svåra. Dessa regler är till för att skydda dig och andra spelare på banan. De flesta reglerna är sunt förnuft. Men om man vill tävla så är det viktigare att man kan de mer detaljerade reglerna.
 • Måste jag tävla?
  Nej! Klubben anordnar en mängd tävlingar under året för att det ska vara trevligt för medlemmarna. Det är helt frivilligt om man vill tävla. Men är man lite intresserad så kan man börja med partävlingarna där man spelar ihop med en annan spelare. Att tävla är ett bra sätt att lära sig reglerna på golfbanan. Och att lära känna andra spelare.
 • Hur fungerar det om jag vill spela på andra golfbanor?
  För att spela på andra golfbanor måste man vara klubbmedlem och i princip ha 36 eller bättre i hcp. Men tillsammans med någon som uppfyller grundkravet är det många banor som godkänner spel även för dem, som har hcp över 36. Kontakta kansliet på den bana du vill spela på för att få besked om vad som gäller. När man kommer dit så betalar man en greenfeeavgift.
Vanliga frågor

AKTUELLA KURSER

För att anmäla intresse för att gå utbildning vänder du dig till vår pro Rasmus Artursson på tel 0321-279 50 alt. pro@ulricehamnsgk.se

 

För mer info kika på filmen nedan

Aktuella kurser

GÅ EN NYBÖRJARKURS!

- TA GRÖNT KORT

I utbildningen ingår kurslitteratur, rangebollar och lån av utrustning under kursen, 10 timmar praktisk och teoretisk träning. kursen ger dig behörighet till material på nätet med instruktionsfilmer och kunskapstester.

 

Du blir också provmedlem efter kursen så att du direkt kan komma ut på banan och praktisera det du lärt dig.

 

Kurs 1 

Vi återkommer här med aktuellt datum för kurser 2024

 

Kurs 2

Vi återkommer här med aktuellt datum för kurser 2024

 

Kurs 3 

Vi återkommer här med aktuellt datum för kurser 2024

 

 

Innehåll

Lektion 1: Presentation, rundvandring, range och putt

Lektion 2: Chip och pitch

Lektion 3: Range och putt

Lektion 4: Bunker, chip/pitch

Lektion 5: Banvandring och avslutning

 

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss.

Förutom spelavgift och greenfeeavgift är även lektioner, egen träning på driving range, golfutbildningar och nybörjarkurser avdragsgillt.


Varmt välkommen att använda ditt friskvårdsbidrag hos oss!

 

 

Priser

Grönt kort, senior:

2 995:- inkl provmedlemskap hela första året


Grönt kort, junior:

1 495:- inkl provmedlemskap hela första året

 

Vid frågor kontakta Rasmus på 0735-454070 alt. pro@ulricehamnsgk.se

Gå nybörjarkurs / Ta grönt kort
bottom of page